Navigatiestructuur
Omschrijving
De navigatiestructuur van een website geeft het overzicht en de hiërarchische ordening weer, waarop de website gestructureerd is. Een goede navigatie haakt in op de behoefte van bezoekers en brengt hen naar de juiste eindbestemming op een website. Daarnaast houdt een goede navigatiestructuur rekening met het feit dat een bezoek op elke willekeurige pagina kan "binnenkomen". Waar de bezoeker ook binnenkomt de structuur en route moeten direct duidelijk zijn. Dit helpt bezoekers om door de site te navigeren.
Een goede navigatiestructuur voldoet aan een aantal kenmerken:
- gericht op de doelgroep (duidelijke domeinnamen, rubrieksnamen, paginatitels, etc.);
- duidelijk hoofdmenu;
- duidelijke footer;
- verschillende (zoek)ingangen;
- vaste elementen op elke pagina, zoals contact, zoeken, colofon, print, lettergrootte, sitemap, etc.;
- kruimelpad, waarbij de huidige locatie binnen de website wordt weergegeven door een lijst van bovenliggende pagina's in hiërarchische volgorde. Elk van de bovenliggende pagina's is direct aanklikbaar;
- helder gebruik van kleuren om de route te ondersteunen;
- altijd vanuit elke positie in de website naar elke gewenste andere positie kunnen gaan.
Contentarchitectuur
Doel van contentarchitectuur is de ruggengraat van content en kanalen te versterken. De contentarchitectuur is vaak onzichtbaar in het eindproduct, maar zorgt ervoor dat je je content logisch en consistent presenteert én efficiënt kunt managen. Bovendien helpt het je om content te typeren, definiëren en structureren om zo een consistente en relevante klantbeleving te garanderen – ongeacht het kanaal.
Gerelateerd aan Contentarchitectuur (48)
Algoritme
Alt-tag
Atomic content
AVG
Breadcrumb trail
Canonical tags
CCS Stylesheet
Consent management platform